MRLUCA

JAZZ VOOR KINDEREN

Kinderen leren op speelse manier jazz waarderen

Jazzsextet MrLuca heeft voor dit festivalseizoen een nieuwe CD en een live programma voor kinderen ontwikkeld.  Gedurende ongeveer 40 minuten worden kinderen op speelse, laagdrempelige wijze meegenomen in de inspirerende en wonderlijke wereld van jazz. De leuke, spannende, vrolijke, droevige, lieve, slaperige jazzliedjes zijn speciaal geschreven voor kinderen, maar juist ook voor volwassenen en grootouders.

MrLuca is een jazzsextet bestaande uit: Bram Ellens (Zang & alt-sax), Menno Manschot (Tenor-sax), Philip Ross (Gitaar), Thomas Schuurmans (Piano/wurlitzer/hammond),
Bart Hengeveld (Contrabas), Leander Wunchmann (Drums).

Vijf van zes muzikanten zijn inmiddels jonge vaders. Gemotiveerd door hun passie voor jazz en het gebrek aan kinderliedjes die ook voor volwassenen leuk zijn, hebben ze besloten om die twee werelden bij elkaar te brengen. Zie hier de geboorte van het project Jazz voor Kinderen.

MrLuca ontwikkelt zich voortdurend en heeft inmiddels een arsenaal aan zelf geschreven muziek, geïnspireerd door grootheden uit de hardbop en souljazz, rooted in de bop, met een flinke saus van latin en funk. Nu worden ze met name beïnvloed door hun eigen kinderen. Het begon met een klein optreden voor hun eigen kinderen en hun vriendjes, maar al snel werd duidelijk dat de vraag naar leuke kinderjazzliedjes groter is!

Al sinds 1996 spelen de muzikanten in dezelfde formatie, wat voor een band tegenwoordig al bijna een bijzonderheid op zich is. Door de jaren heen hebben ze een geheel eigen sound weten te creëren, en zijn ze sterk op elkaar ingespeeld wat hun optredens karakteriseert als intiem, energiek en interactief. Live bewees de band dit reeds bij vele festivals (Brest (F), Breda, Den Bosch, Amersfoort, Heerde, Delft, e.a.) en op talloze podia in binnen- en buitenland. 

Wilt u weten waar MrLuca optreedt? 

Kijk voor meer informatie op: www.mrluca.nl
Voor boekingen neem contact op via info@hyperhyena.com (06-48765241)

Nu ook jazz voor kinderen!! 

en natuurlijk swingende jazz op locatie voor volwassenen.