BUNNIK OVER BUNNIK

Jeannette Turpijn en Anja van Schaik winnen Bunnik over Bunnik

Odijk – Jeannette Turpijn heeft de juryprijs van de creatieve wedstrijd Bunnik over Bunnik gewonnen, met een proza-inzending. De publieksprijs ging naar Anja van Schaik, die foto’s had ingezonden. De prijzen werden op zondag 22 januari uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in De Schoudermantel, waar zo’n 60 mensen aanwezig waren.

In het afgelopen najaar konden inwoners van Bunnik, Odijk en Werkhoven een creatief werkstuk inleveren over hun leven in de gemeente Bunnik. De ingezonden werkstukken werden tijdens de slotmiddag gepresenteerd en de mooiste twee beloond met een prijs. De jury bestond uit de Bunnikse architect Henque van Hooff, fotograaf Colijn van Noort uit Werkhoven en cabaretier en schrijver Vincent Bijlo.

De jury loofde de inzending van Jeannette Turpijn, dat ‘als een sprookje was geschreven en voorgedragen’. Het verhaal ging over een meisje dat op reis was en haar thuis vond in een dorp aan de rivier: Bunnik. Vincent Bijlo, die dit verhaal ook het beste vond, had in zijn commentaar geschreven dat hij de maakster van het verhaal aanraadde zich - gezien haar poëtische schrijfstijl - ook eens op de poëzie toe te leggen.

De publieksprijs ging naar Anja van Schaik,die enkele foto’s had ingezonden waarop Jongerencentrum De Schoudermantel te zien was. Ook haar begeleidende verhaal over haar jeugd en haar belevenissen in en rond dit jongerencentrum, was boeiend. De publieksprijs werd uitgereikt door wethouder Jorrit-Jan Eijbersen, die verheugd was over de kwaliteit van de inzendingen.

Alle 23 inzendingen (van 7 deelnemers) gaan ook door als inzending voor het project Utrecht over Utrecht, dat deze maand van start gaat. Ook krijgen zij allemaal nog een opbouwend rapport van de jury toegestuurd.

De rest van de middag was een gezellig samenzijn van cultuurliefhebbers en –aanbieders in de gemeente Bunnik, op uitnodiging van het Cultuurplatform en de overige deelnemende organisaties. In de pauze traden leerlingen van de muziekschool op. Hun verdienstelijke optredens werden zeer gewaardeerd, en zelfs beloond met enkele stemmen voor de publieksprijs.

dsc0005.jpg
dsc0105.jpg
dsc0119.jpg
uou_ballonnen.jpg
uou_docu.jpg
uou_flitsfiets.jpg
uou_gefilmd.jpg
uou_geit.jpg
uou_knippen.jpg
uou_op_t_podium.jpg
uou_prijs.jpg
uou_schrijven.jpg
uou_sjaaltje.jpg
uou_utrecht_taggen.jpg
verhalen_buiten.jpg